Rekordstort intresse för golfens proffstävling i Trosa!

I början av juli kommer golfens nordiska proffstour för herrar till den sörmländska idyllen Trosa för att göra upp om Camfil Nordic Championship på Åda Golf & Country Club. Och redan nu kan konstateras att intresset bland proffsen är mycket stort! Trots att det återstår en månad till sista anmälningsdatum är fler än 100 spelare redan inbokade, med deltagare av golfeliten från alla de nordiska länderna, inklusive Island! Totalt kommer de 156 högst rankade anmälda spelarna att få en startplats, övriga sätts upp på en reservlista.

”Vi är mycket glada för det stora intresset att spela den första Camfil Nordic Championship”, säger Björn Persson, projektledare för arrangemanget. ”Det här blir en av tidernas största idrottsbegivenheter i Trosa och denna del av Sörmland, och vi kommer att göra allt för att det ska bli en publikfest för både golfintresserade och alla som vill se elitidrott på högsta nivå”, fortsätter han. ”Åda-anläggningen har klarat vintern bra och kommer att kunna erbjuda en bana av högsta klass i juli, något som också kommer alla tillgodo som vill gästspela på banan under hela säsongen”.

Just nu pågår planeringsarbetet för fullt, bland annat med förarbeten för TV-produktionen, förbättringsarbeten på banan, rekrytering av de 60-tal frivilliga som kommer att arbeta under de tre tävlingsdagarna, med mera.

Björn Persson avslutar: ”Svensk golf seglar i medvind nu, både på dam- och herrsidan, inte minst med Pernilla Lindbergs fantastiska vinst i damernas första major-tävling i Kalifornien nyligen! Det är på den svenska touren som grunden läggs, så vill man se morgondagens stjärnor så ska man komma till Trosa och Åda-banan den 5-7 juli och imponeras över den enorma kraft och precision som finns i ett golfslag!”

Fakta:

Camfil Nordic Championship är en deltävling i Swedish Golf Tour 2018 för herrar, den svenska och tillika nordiska proffstouren. Den är öppen för alla professionella golfare men även för amatörer med elitstatus.  Tävlingen spelas 5-7 juli på Åda Golf & Country Club i Trosa kommun, en bana som öppnades för spel 2003 och som under flera år rankats som en av Sörmlands tre bästa golfbanor. Tidigare har banan bl.a. varit spelplats för SGF Senior Tour för damer (2017) vilket den för övrigt även kommer att vara i augusti 2018.

Mer information:

Stefan Lindell, klubbchef Åda Golf & Country Club, klubbchef@adagolf.se, 070 859 18 05

Björn Persson, projektledare för tävlingen, bjorn.persson.tetrica@gmail.com , 070 39 24 130

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Dressning den 5/9 2022-08-25
Träningsschema Aug/sep 2022-08-05
BBQ Golfen Resultat 2022-07-24
KM den 6-7/8 & Klass KM den 13-14/8 2022-07-15
Grönt kort den 2/7 2022-06-20

Våra Partners